onsdag 29 maj 2013

Katt spelar schack......

Det var inte länge sen vår älskade grannkatt, Babsan, lämnade denna värld och vi har givetvis massor av minnen. Hon fick bo hos oss strax efter att vår egen katt hastigt lämnat oss, och på ett sätt lindrade det nog saknaden efter Beauty. Vi pratar ofta om dem båda.
När jag satt och gjorde denna LO till minne av Babsan så kom min son och mindes och skrattade när han såg fotografiet på när Babsan ville vara med och spela schack. Min LO är inspirerad av Veckans skiss hos Scrap-Perra.
Babsan var inte speciellt kramgo men otroligt lekfull och ville absolut vara med överallt. Gick jag ner i tvättstugan följde hon med, gick vi upp och borstade tänderna så satt hon på första parkett vid handfatet. Ovant men roligt. När jag och sonen spelade schack ville hon självklart också vara med, och att slå ner schackpjäser med tassen var ju hur kul som helt. När jag satt inne i pysselrummet kom hon och hoppade upp på bordet och la sig, helst mitt i allting och där fanns ju jättemycket roligt att putta ner från hyllorna.
Så denna LO är till minne av vår busiga och tokiga lilla grannkatt.

 



lördag 25 maj 2013

Maj utmaning

Hos En liten butik i Mörrum pågår en tävling och tanke är göra något romantiskt. Jag har gjort ett kort som jag arbetat lite extra med.



Närbild
 
 
Insidan av kortet.
 

fredag 24 maj 2013

Berry 71 Bleu

Jag har gjort en LO till maj-utmaningen hos Berry 71 Bleu som denna månad samkör med Once Upon a Sketch. Det som ska kombineras är en skiss samt ett siffra samt att använda chipboards.
Min siffra är en 1:a. Titeln på LO:n är riktad till min dotter som naturligtvis är min "number one girl". Fotografierna är från en härlig vårdag då bara vi två tog en promenad ner till vattnet för att plocka blommor. De här mysiga stunder på tu man hand är verkligen speciella.


Papper från Maja Design. Under det mörkare blåa pappret finns en vit doily som tyvärr inte ses så bra. De vita fjärilarna är gjorda med modeling paste.
 
 

tisdag 21 maj 2013

Pastellfärgade muffins

Det här är en av mina favoritstämplar och den här gången har jag färglagt den med Distress Inks. Cirklar och prickar har jag fokuserat på till detta födelsedagskort, och även inspirerats av
 Scrap-Perras veckans skiss.



söndag 19 maj 2013

Till minne av Beauty

Den 31 januari 2013 var den dag vi var tvungna att ta farväl av vår älskade katt, Beauty. Tillsammans bestämde vi att vi skulle begrava henne i trädgården när våren kom. Den 6 maj hämtade jag urnan hos veterinären och barnen vårdade den ömt ända till lördagen den 11 maj då vi skulle begrava henne. Barnen valde en plats i trädgården. Alla fick plocka varsin blomma som vi la ovanpå urnan och vi tog farväl än en gång. Alla fick hjälpa till att fylla på med jord och planera de två lavendelplantorna vi handlat tidigare i veckan. Det blev en väldigt fin begravning. På söndagen gick jag och dottern ner till vattnet och letade stenar till graven. Vi hittade  tre stycken. Jag gjorde stenen i mitten och skrev namn och datum. Barnen fick bestämma vad som skulle stå på de andra två. Igår gick vi tillsammans ut och placerade ut stenarna och nu är graven helt perfekt.

Vi saknar dig

Utforska nya tekniker

I helgen har jag gjort en hel del experimenterande i min Art journal vilket har varit jättekul. Det härliga är att jag aldrig vet hur resultatet kommer att bli, ibland blir det som jag tänkt, ibland inte. Ibland kan det till och med bli bättre.
Ja, så i helgen har jag testat olika tekniker för att skapa spännande bakgrundseffekter med sådant man har hemma. Jag gillar att återanvända saker och hitta nya användningsområden vilket har resulterat i att jag spenderat en hel del tid att leta gamla grejer som ingen använder längre och göra om dem till pysselsaker, hur kul som helst. På ett sätt så är det frihet. Med lite inspiration så finns inga gränser utan bara frihet att var hur påhittig som helst. Detta i kombination med att det varit schlagerfestival i helgen, med fjäril som logga avslutar jag helgens Art journaling med följande sida som även barnen varit med och skapat:

lördag 18 maj 2013

Födelsedags tag

Istället för att göra ett vanligt födelsedagskort valde jag idag att göra en födelsedagstag istället. Lite annorlunda än vad jag brukar göra. Valde att dekorera med inspiration från Veckans skiss, Scrap-Perra.

torsdag 16 maj 2013

Ett lack till varje nagel

Idag så var det önskemål om att måla naglarna. Tur att jag har lite att välja på när dottern vill ha en färg till varje finger och tå. Hon tog fram  20 stycken olika lack och valde vilken som skulle vara på vilken tå- respektive fingernagel. Men fint blev det!



Utmanar mig själv.........

Jag har inte virkat på....ja massor av år men så hittade jag en beskrivning av tre små söta blommor på Scrapptorget (se HÄR) och då tog jag fram min mormors virknål och rotade fram en garnboll (inte direkt min favorit färg men man tar vad man har...) och tänkte att det här kan ju inte vara så svårt.
Men ack så fel jag hade. Först så förstod jag ju överhuvudtaget inte vad förkortningarna lm, st, dst, och fm var och när jag sedan klurade ut att lm är tex luftmaska så behövde jag ju veta hur man gör en sådan. Jag hittade en sida på nätet med bilder och förklaringar men det var ju ändå näst intill omöjligt. Grrr....alltså inte helt lätt och jag gjorde om så många gånger att tråden gick av!!....suck. Men så till slut lyckades jag ändå få till en liten blomma, och sen gick det av bara farten. Jag lyckades virka alla tre!! Helt klart nöjd och imponerad av mig själv. Sen ska jag bara klura ut hur jag ska använda dem. Har gjort ett litet test med färgspray och det blev rätt OK.

söndag 12 maj 2013

Publicerade alster i tidskriften Inzpira

Jag skrev för några dagar sedan att jag blivit publicerad i Inzpira och tänkte nu passa på och visa upp de två LO´s som kom med i senaste numret. Jag har tidigare blivit publicerad på deras blogg med ett kort jag gjort. Men denna gång alltså fått med TVÅ layouter i tidningen. Jättekul!!


Gillar effekten när jag delar upp fotografiet. Har gjort det på andra layouter tidigare.

Till stjärnorna har jag blandat modeling paste med akrylfärg för att få mer struktur.



Inspirerad av skiss i Inzpira. Stjärnorna bakom fotografiet har sonen gjort på dagis.

fredag 10 maj 2013

Somebody loves you

Kan musik påverka den kreativa processen? För mig är musiken viktig, och inte alltid men ofta så lyssnar jag på musik när jag sitter vid mitt pysselbord. Jag tycker det är roligt att framför allt i min art journaling lyfta fram en textrad från tex en låt jag lyssnat på. Just för tillfället har det blivit en hel del av Miss Li och när jag valde att göra detta bidrag till Scrap Perras veckans skiss så valde jag att använda "Somebody loves you".

Nytt experiment för att skapa struktur.

torsdag 9 maj 2013

Byte av nagellack

Idag var det nagellacksbyte. Var rätt nöjd med mitt mellangråa, men nästa gång blir det annan  färgkombo för med mörkblå prickar blev det lite för mörkt. Idag satsar jag istället på en härlig blå-turkos färg kombinerat med silverglitter.


Art journalig - skapa struktur...

Yippie! Jag vann en onlinekurs och valde en kurs i art journaling. Det ska bli jättespännande och roligt att få kladda lite i min lilla svarta Moleskinbok och få inspiration. Här ett smakprov av mina första sidor med tema struktur (de två nedesta bilderna).

v


Turkos, en av mina favoritfärger.
Var tog säkerhetsnålen vägen? :-)

onsdag 8 maj 2013

Vår älskade Babsan har lämnat oss...

Vår allra bästa grannkatt, Babsan, har hastigt lämnat oss och det kommer kännas tomt här utan hennes små besök. Vår egna katt gick bort i januari och Babsan blev då räddningen och lindrade sorgen efter vår älskade Beauty. Kort därefter fick vi möjlighet att få ta hand om Babsan i en hel vecka och hon fick en speciell plats i våra hjärtan. Sen dess har hon titt som tätt kommit på besök, till allas förtjusning. En busig och otroligt lekfull katt som fick oss alla att skratta. Vi har vetat om att hon varit dålig och i helgen fick vi beskedet att de hade beslutat att låta henne få somna in vilket kändes tungt. Tio dagar kvar....men hon blev som Beauty snabbt sämre och de var tvungna att  åka in tidigare än planerat. På nåt konstigt sätt kände jag på mig att i helgen när Babsan kom förbi var det sista gången vi skulle se henne. Jag är så tacksam att barnen hann leka med henne en sista gång och att jag hann berätta hur det låg till. Som barnen sa: "..då kan hon få träffa Beauty i himlen".
 Vi kommer  att sakna dig Babsan och du kommer  alltid ha en speciell plats i våra hjärtan.






måndag 6 maj 2013

Kort efter LillBlommans majskiss

Nu äntligen börjar det kännas som vår ute, och i helgen har solen inspirerat mig till att göra ett kort med ljusa färger. Jag har utgått från LillBlommans härliga majskiss med vimplar som jag älskar.


Roligast var att göra vimplarna även om det var lite pillligt. Jag klippte till dubbelvikta vimplar och la en bomullstråd emellan och sen klistrade ihop. Mina cupcakes är färglagda med pensel och Distress Inks. Det  blev lite spillbitar av det gula pappret så jag klippte till två små remsor som jag fäste på diagonalen i övre vänstra och nedre högra hörnet. (Syns dock inte så bra på bilden).

söndag 5 maj 2013

Lek med photoshop

Kvällen blir väldigt konstig när jag råkar somna vid läggning av barnen för när man vaknar vid 22-tiden så tar det en stund men sen är man pigg. När jag dessutom fått Photoshop och fungera så kan jag inte låta blir att leka lite....det var så länge sen sist. Så här är en test bild jag gjort.

Före:
 
 
Efter:



fredag 3 maj 2013

Blogcandy hos Kajsa

Hittade en blog som kan ge inspiration och passar på och delta i hennes blog-candy. Hennes blog hittar du här.

torsdag 2 maj 2013

Jag är publicerad i Inzpira!

Inzpira är ett magazine med massor av tips för alla som tycker om att skapa både små och stora projekt. Det roliga är att jag fått med TVÅ layouter i detta nr som kom ut i dagarna!!! Hurra! Jättekul att bli publicerad i tidningen, bonus är att dessutom få några ex av tidningen.
  

 

Nytt nagellack - macchiato

Länge har jag velat köpa ett nagellack i denna färg men nu hittade jag helt rätt. Färgen heter Macchiato. Jag dricker inte kaffe men tror att det är namnet på en typ av kaffe....
Kunde inte heller låta bli att testa och dekorera lite med vitt. Det blev mina älskade prickar men på en annan ledd än vanligt. Ha ha....lärde mig precis att macchiato betyder "fläckad" på italienska! Visste inte det.
Har införskaffat ytterligare nagellack så det blir för hoppningsvis lite mer nagelbilder framöver.